Udruga sv. Vinka Paulskog

Udruga sv. Vinka Paulskog

Udruga Sv. Vinka Paulskog je međunarodna, katolička, karitativna i volonterska udruga koja djeluje u Hrvatskoj od 1992. godine.

Pomaže svima bez obzira na vjeru, naciju i rasu. Danas djeluje na području cijele Hrvatske. Neke od njihovih aktivnosti su: posjete potrebnima u bolnicama, domovima umirovljenika, zatvorima; druženje s djecom s poteškoćama u razvoju; posjet korisnicima domova za nezbrinutu djecu; rad s ovisnicima (narkomani, alkoholičari…); rad s beskućnicima; pomoć obiteljima s više djece te osamljenima i siromašnima; davanje instrukcija učenicima; organiziranje druženja, izleta i hodočašća; promicanje svake vrste socijalne pravde i milosrđa.

19. studenog 2002. godine osnovana je u župi Konferencija sv. Vinka Paulskog nazvana sv. Fabijan i Sebastijan, na inicijativu časne sestre Amalije Bogdan. Predsjednica udruge je gospođa Renata Martinez. U početku je udruga imala 9 članica, a sada ima 16 članica i 2 muška člana, koji brinu za bolesne, budu uz one koji trpe ili pomažu onima koji trebaju bilo kakvu pomoć.

Voditeljica Udruge u našoj župi je gospođa Renata Martinez. Možete joj se obratiti na broj mobitela 098/1659-010.

Galerija slika Udruge sv. Vinka Paulskog