Zbor mladih

Zbor mladih župe Sv. Fabijana i Sebastijana Varaždin - nekada dječji zbor

U župi od rujna 2010. djeluje zbor mladih (koji se formirao iz dječjeg zbora) koji vodi Mladen Lukavečki, a kao orguljašica se na jesen 2012. pridružila studentica Lucija Žignić. Probe su subotama u 10 sati u crkvi DP.

Dječji zbor – povijest
Još prije nego što je osnovana župa sv. Fabijana i Sebastijana, u maloj “crkvici kraj puta”, počeli su se okupljati na poticaj kapelana Milivoja Kneževića, uz mladog Zvonimira Mitu Klamenčića i Mladena Lukavečkog neki novi ”klinci” koji su pjesmom slavili Gospodina. ”Fabijanci” su na Festivalu duhovne glazbe, poezije i ritmike, održanom 22. travnja 1979. na Šalati u Zagrebu, prema odluci žirija osvojili 1. mjesto sa vlastitim skladbama: ”Zašto Bože činiš to?” Zvonimira Klemenčića – Mite i “Obraćenje” Vjekoslava Jaklina – Kikija.

SLIKE IZ SPOMENICE ŽUPE, 1979. godina

1980. godine na Festivalu duhovne glazbe ”Uskrsfest” u Zagrebu na Šalati osvajaju drugo mjesto pjesmom “Izrael” Vjekoslava Jaklina – Kikija i “Brate Ivane” Zvonimira Klemenčića – Mite. Prva pjesma koju su naučili “Hej polja sva kliču”, bila im je toliko draga da su je uzeli za svoju himnu.

1986. godine povodom proglašenja blaženim Ivana Merza nastupili su na svečanoj akademiji u dvorani Dječačkog sjemeništa na Šalati gdje su među ostalim izveli i skladbu ”Brate Ivane”.

Danas imaju novu himnu, pjesmu ”Dobrom Pastiru”, posvećenu novoj crkvi, kojoj je autor glazbe i teksta Zvonimir Klemenčić – Mito.

DOBROM PASTIRU

U moj život netko treba ući, da me
hrabri kad me nešto muči
Da pred sobom vidim stazu pravu, kojom
mogu uć' u Božju slavu.
Jer ja želim jednom stić' do neba,
Dobri Pastir na tom mi putu treba
Da me vodi svoju ruku dâ - to je
Pastir kojeg volim ja!
Kad osjetim da se nešto sprema, pa se bojim izlaza tu nema
Zašto plakat' zašto biti ljut, tad se
sjetim koji moj je put.
Kojim putem u životu poći, zvijezda
jedna svijetli mi u noći
Da bez grijeha hodam u slobodi, Dobri Pastir On me uvijek vodi.

Danas kod misa sviraju č.s. Benjamina, Mladen Lukavečki, Maja Čusek Šamec, Anđelko Ilčić, Doroteja Ilčić, Stanko Ilčić, Petra Martinez Kalčev.